Plegar caramels

[Casament de Ramon i Carmen] Foto CARMEN de Cabanes. 19 octubre 1963 Arxiu de Vistabella. Fons familiar Rosalia Gonell Porcar

El ritual dels casaments a Vistabella començava a casa del nóvio. El dissabte a les dotze del matí Ramon Porcar, fill de la tia Rosalina i el tio Antonio del cafè Penyagolosa, eixia de bracet en la seua germana que li feia de padrina i encetava el recorregut cap a casa de la nóvia al carrer Sense Cap, acompanyat dels seus amics i familiars. A la porta de la xica ella assumia el protagonisme i encapçalava un seguici, una espècie de desfilada fins l’església: davant, Carmen i el seu padrí, fills del tio José i la tia Nicanora, després el nóvio i la seua padrina, seguits de tots els convidats de les dos famílies, ben mudats.

Les altres veïnes i veïns sembraven el trajecte d’admiració, des de les finestres i les cantonades del carrer Major, damunt dels pedrissos i fent rogle al Dau. Visca els nóvios! Visca!

Però on van tan decidits eixes xiquetes i xiquets que no formen part del convit i desfilen desmudats al costat dels nóvios? Van a plegar caramels! Quan eixiran de l’església els padrins tiraran caramels des d’un balcó, per compartir l’alegria i la bona sort del dia. Ací, ací, ací, reclamarà cadascú des del seu lloc, els xiquets davant però els adults també. Més, més més, vés a saber quan serà el proper casament.

A Vistabella l’any 1963 feien festa grossa un grapat de caramels caiguts del cel. I visca els nóvios! Visca!

SE DONE A SABER que qui conega a les persones que falten identificar en la foto ens envie un mail a: arxiuvistabella@gmail.com, esafont@gmail.com o silviaolaria@gmail.com

Si voleu vore el procés d’identificació CLIQUEU ACÍ DAMUNT

2 pensaments sobre “Plegar caramels

  1. Elvira Safont Autor de l'entrada

    Les tenim a totes!!! Hem aconseguit identificar les 24 persones que la fotògrafa Carmen Sidro va capturar aquell matí davant l’Ajuntament. Ha sigut gràcies a les aportacions que ens heu fet a través de facebook. Copiem les paraules de Jesús Bernat perquè ens fa el resum: “Òndia, quina replega! Hi ha qui recull caramels i altres fan un gran recull antroponímic”

    Respon
  2. Arxiu de Vistabella

    Rectifiquem la nostra eufòria inicial. Ens ha enviat un correu Assumpció Roda Safont: “M’ha fet molta gràcia veure els meus cosins a la foto. Són els bessons Alfredo i Juan Manuel (nº 6) però hi ha un error en etiquetar-los. Són Alfredo i Juan Manuel Safont Allepuz, néts de la tia Assumpció que vivia al Raval de San Roc (…)” Per tant, passem a corregir els cognoms. Gràcies Assumpció!

    Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.