26 de juny 5 anys i mig i continuem!

Ja tenim cinc anys i mig! creixem, tenim interessos, creem i continuem reflexionant com volem continuar sent, i anem de camí cap a la idea de traure els arxius al carrer.

La nostra proposta inicial era que Vistabella fora el material d’arxiu amb l’ajuda dels documents que conserva l’Ajuntament i ara ens trobem que hem avançat cap a d’altres direccions, gràcies a la participació de les famílies creant l’arxiu fotogràfic, celebrant les jornades de memòria històrica, inaugurant el Centre d’Estudis de Penyagolosa o fent samarretes per visibilitzar l’Arxiu de Vistabella i tots els arxius.

En el nostre recorregut volem continuar ensenyant-vos documents que conten històries de Vistabella. Este mes de juny hem estrenat una nova exposició fotogràfica que explica la relació de la gent de Vistabella en Sant Joan de Penyagolosa al llarg de tot el segle XX, a partir de les tres visites que es fan al sant cada any.  “De Vistabella a Sant Joan. Tres provessons a l’any” mostra l’evolució social i els canvis de les formes i les relacions, però també és un senzill ritual ancorat al fons del temps.

Gràcies a les persones que ens llegiu, a les que ens expliqueu històries i a les que ens deixeu fotografies. Gràcies les que ens doneu ànims per continuar.

3 pensaments sobre “26 de juny 5 anys i mig i continuem!

  1. Arxiu de Vistabella

   Els llibres d’Actes són les decisions de les persones que composen l’Ajuntament, afecten la vida de tota la gent del poble, i gasten els diners de la caixa comuna de totes i tots. Els Arxius són els dipositaris de la realitat pública, i per tant contraris a l’ocultació. Tindre accés a les Actes té relació en la transparència de les decisions i les despeses públiques: el primer punt contra la corrupció. Es poden consultar físicament si vens a l’Ajuntament de Vistabella, però la consulta virtual resulta molt més pràctica en el món actual.
   Celebrem que trobes correcte el nostre projecte de publicitar els materials de l’Arxiu.

   Respon
 1. Eva Pitarch

  Les gràcies a vosaltres per tota aquesta gran tasca que heu estat fent i feu per recuperar la Memòria Històrica de Vistabella i de la seva gent. Ens heu engrescat a moltes famílies a redescobrir el nostre passat i a donar-li veu i reconeixement a les nostres arrels i als nostres majors. Un honor compartir amb vosaltres els nostres secrets, emocions i enyorances. Continueu amb aquesta gran tasca que esteu fent siusplau.

  Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.