El Forn de Dalt no és medieval

Un dels edificis propietat de l’Ajuntament – i per tant de tots- amb una història col·lectiva més interessant és el que coneixem en el nom de “Forn de Dalt”. Ubicat en la planta baixa d’una de les edificacions més antigues de la població que destaca per l’altura i les arcades internes de la seua factura. Però que l’edificació sigue antiga no significa que el forn que té construït dins també ho sigue.

A l’Arxiu Municipal es conserva un Expedient del mes d’abril de 1933 amb el títol: Expediente para construir un horno de pan cocer en la planta baja de la casa de la calle de la Cárcel nº 4, en la que se halla instalada la Escuela de párvulos de esta villa ocupando parte del edificio nº 3, de la calle de Jesús.”

Vos expliquem la història del Forn de Dalt en el següent resum:

2 pensaments sobre “El Forn de Dalt no és medieval

 1. Sergio carrer sense cap

  Jo pensava que el carrer de la presó era el mateix que el del bar Els Arcs i que el de forn era el del bar Penyagolosa… però clar com sempre he estat etiquetat de foraster doncs se coneix no he acabat d’enterar-me bé del tot. 😃
  Felicitats pek vostre treball!

  Respon
  1. Elvira Safont Autor de l'entrada

   El que tu pensaves és el que pensen tots: al llarg de la segona meitat del segle XX el forn i una presó, que no ha fet quasi mai de presó, han donat nom “no oficial” als dos carrers respectivament. Per això donem a conèixer el que expliquen els papers: té certa gràcia que la presó antiga estiguera just al carrer del Forn i que al forn estiguera l’escola.
   Moltes gràcies per participar d’este projecte col·lectiu.

   Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.