La boina de don Rodrigo

neuplaceta

c.1955. Arxiu Vistabella del Maestrat. Fons familiar Tomas Salvador Pitarch.

El pregó del mes de desembre havia de ser nevat, i ací el teniu. Als anys cinquanta del segle XX, a Vistabella la roba de pana era el teixit de l’hivern, no existia la roba tèrmica.  En plena nevada, a la placeta de l’Hostal, podem vore tots els hòmens en jaquetes i pantalons de pana rodejant al metge del poble: don Rodrigo Blanch Folch, en la seua jaqueta clara i una immensa boina que portava els dies de més fred. I també sostenia a les mans una cartera de pell que feia servir quan passava per les cases  a visitar els malalts.

SE DONE A SABER que qui conega a les persones que apareixen en la foto ens envie un mail a arxiuvistabella@gmail.com, esafont@gmail.com o silviaolaria@gmail.com

Per vore el procés d’identificació cliqueu ACÍ

2 pensaments sobre “La boina de don Rodrigo

 1. Juanjo Montoliu Blanch

  Buenas,soc el net de “Don Rodrigo”..m´he alegrat molt de vore tant el document este com totes les altres fotos i que encara se tinga en memòria al meu “yayo”,que va estar prop de 30 anys a Vistabella.
  Enhorabona per el vostre treball…vos seguiré de prop 😉

  Respon
  1. Elvira Safont Autor de l'entrada

   Mil gràcies Juanjo i un autèntic plaer. Jo vaig nàixer en l’ajuda del teu abuelo i me’n recordo perfectament d’ell: la seua terrassa i la meua estaven prop i sempre tenia alguna cosa per dir-me. No tenim (encara) cap foto d’ell amb el seu cotxe verd Renault 4/4, amb el qual visitava els masovers malalts: podries regirar per les fotos de la família? Suposo que saps que la mare de donya Glòria està al cementeri del poble, i conserva la làpida. Comptem amb tu per identificar els tiets quan apareixen a les fotos. Perquè eres fill de Conchín, suposem.

   Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.